top of page
hudson-hintze-vpxeE7s-my4-unsplash.jpg

OM FORÆLDRENETTET

arrow png.gif

Hvad er Forældrenettet?

Forældrenettet er et initiativ drevet af frivillige i Ligeværd Storkøbenhavn og henvender sig til forældre til børn og unge med særlige behov. Her kan du finde webinarer afholdt af fageksperter og samarbejdspartnere om f.eks. STU, ressourceforløb, bisidderordning og lignende. Se vores webinarer her. Du kan følge vores Facebook-side for at holde dig opdateret på kommende webinarer og nyheder.

Ligeværd i Storkøbenhavn er en af Foreningsfællesskabet Ligeværds lokale foreninger for forældre, pårørende og øvrige netværk til Ligeværds målgruppe, der er børn, unge og voksne med særlige behov. Ligeværd i Storkøbenhavn har til formål at hjælpe forældre/pårørende i at understøtte deres barns vej i uddannelses- bolig-, arbejds- og fritidslivet. Det gør vi gennem webinars her på Forældrenettets hjemmeside og gennem den dertilhørende Facebook-side.

Vi driver Ligeværd’s fritidsklub i Storkøbenhavn; Vi arbejder lokalpolitisk for vores målgruppe og vi kan tilbyde at være bisidder i jeres møde med det offentlige system.

På Ligeværds hjemmeside kan du endvidere få adgang til viden, kurser og konferencer, der omhandler vores målgruppe og få socialfaglig rådgivning via Ligelinjen.

Forældrenettet er et gratis tilbud til dig, men har du lyst til at vide mere om Ligeværd og eventuelt være medlem, så kan du melde dig ind her.

1. Særlige behov. Almindlige drømmer

Hvad forstår vi ved børn, unge og voksne med særlige behov?

Ligeværd går ikke op i diagnoser og arbejder for alle børn og unge, der grundet funktionsnedsættelser har behov for uddannelse, bolig og job på særlige vilkår. Målgruppen er som oftest funktionelt selvhjulpne, men har som børn en vanskelig skolegang, fordi de er bogligt svage, har koncentrations- og hukommelsesvanskeligheder og svært ved at knytte relationer til jævnaldrende. I skolen får de støttetimer eller går på specialskole/-efterskole. Overgangen til ungdomslivet er særligt udfordrende, og de unge har behov for uddannelse, bolig og beskæftigelse på særlige vilkår og støtte til at indgå aktivt i sociale fællesskaber. Deres familier er ofte pressede til det yderste af spekulationer om, hvordan det skal gå dem.

De unge vil rigtig gerne være en del af samfundet og med den rette hjælp, kan de blive en berigende del af fællesskabet. De har, som alle os andre, brug for, at samfundet ser dem som en ressource. Ser deres udviklingsmuligheder. De har brug for anerkendelse og for et fællesskab, der behandler dem med ligeværd og værdighed.

2. Ekspert videndeling
3. Om os
bottom of page